marți, 13 iulie 2010

Ingredientele "secrete" din reteta impotriva cancerului a d-nei Monica Tatoiu

Pentru cei care nu cunosc subiectul, este vorba despre o reteta naturista testata de d-na Monica Tatoiu ca un tratament impotriva cancerului de san cu care a fost diagnosticata de curand, si cu ajutorul careia are astazi ea are o noua sansa la viata.

Reteta miraculoasa, pe baza de miere, propolis, laptisor de matca si polen a dezvaluit-o in emisiunea din Happy Hour a lui Maruta. vezi aici link-ul cu emisiunea.

Reteta d-nei Monica Tatoiu impotriva cancerului este:

- laptisor de matca – 4 g (va recomand Laptisorul de Matca in stare pura, Nu pastile sau fiole)
- miere de salcam naturala – 1,5 kg (daca gasiti cumparati de la Apicultori miere nefiltrata, neincalzita)
- polen macinat – 300 g (si mai bun este polenul crud)
- ser fiziologic – 200 ml
- tinctura de propolis – 150ml (concentratie 30%)
Toate ingredientele se amesteca si rezulta o pasta care trebuie pastrata in frigider. Dimineata , la pranz si seara , inainte de fiecare masa cu 30 min , se inghite 1 lingura din acea pasta. Daca nu tolerati gustul puteti bea 1 cana de ceai .


Din dorinta de a va ajuta ne-am gandit sa va punem la dispozitie cat mai multe surse sigure, testate si cunoscute de noi, de unde va puteti procura aceste ingrediente.

Acesta este un tratament naturist,care nu inlocuieste tratamentul medicamentos prescris de doctori, insa poate acoperi o paleta mult mai larga de disfunctii ale organisumului, poate juca si rolul de sumpliment nutritiv pentru persoanele anemice, copii sau persoane in varsta, precum si pentru persoanele stresate, care muncesc pana la epuizare.

1)Laptisorul de matca pur, il puteti achizitiona din piata de la apicultori cu conditia sa fie pastrat in conditii de frigider, altfel isi pierde proprietatile.

Il puteti achiziona on-line de la firma Melidava. Tot aici veti putea gasi si un produs nou Zeolit, care are proprietati de remineralizare a organismului, dar si de potentarea sistemului imunitar prin eliminarea de reziduuri toxice din organism. Firma Melidava colaboreaza cu sotii Aosan din Timisoara, ambii medici apifitoterapeuti si pe care ii puteti contacta pentru elaborarea unui tratament cu produse apicole adecvat problemelor d-voastra.

2) Mierea de salcam naturala. D-na Tatoiu ne recomanda sa nu folosim miere din supermarket, insa noi dorim sa o asiguram si pe dansa si pe d-voastra, ca in fiecare tip de business exista oameni seriosi, si mai putin seriosi, iar nu toate produsele sunt in aceeasi oala, asa cum nici mierea de la apicultori e toata la fel de buna calitativ.

Faptul ca noi suntem pe piata cu produsul "miere Roua Florilor" din 1992 pana in prezent spune multe despre calitatea produselor noastre. Cei care au urmarit in timp piata mierii din supermaketuri au putut vedea de-a lungul timpului miere pe rafturi de la diferiti producatori (din Romania, sau din import), insa indiferent ce miere a aparut sau a disparut de la raft, mierea Roua Florilor a ramas. Este adevarat ca unele retele de supermarketuri nu au dorit neaparat o miere de calitate, ci au cautat doar "cel mai mic pret", asa cum uneori ne cer si unii distribuitori. Asa ceva nu facem si nu am facut niciodata: calitatea trebuie sa ramana aceeasi, altfel clientii cauta altceva.

Insa, am mai spus-o si repetam, noi va recomandam cu incredere sa consumati si miere cumparata direct de la apicultori, cu mentiunea sa fie un apicultor profesionist, de incredere, constant. Primul indiciu la orice produs este ambalajul: daca ambalajele sunt curate, ingrijite, unele chiar deosebite, inseamna ca exact asa si lucreaza acel apicultor in stupina sa: curat, ingrijit, atent, fara a face rabat la calitate.

Gasiti in articolul "De unde sa cumparam miere naturala" argumente pro si contra mierii cumparate din supermaket, sau din piata.

3, 4) Polen proaspat si tinctura de propolis.
Daca mergeti pe la targuri apicole sau cu produse naturale, noi va recomandam cu incredere cateva familii de apicultori pe care ii cunoastem de ani de zile, si stim cum lucreaza. La ei gasiti o mare varietate de produse apicole, toate productie proprie, iar mierea lor cu greu o veti gasi in vre-o retea de supermaket, fiindca productia lor de miere ar fi insuficienta pentru a asigura necesarul unei retele de magazine:
Stupina Biris, stupar Biris Tiberiu din Blaj, jud Alba
Apicultor Cozma Alina, de la Deva
Stupina Onea, de la Baia Mare
Apicultor Tivadar Petru, din Maramures,
Apicultor Szas Ilies, din Corundm jug Harghita,


In Romania sunt inregistrati peste 35.000 de apicultori, deci imposibil sa-i cunoastem noi pe toti, dar cu siguranta unii au produse foarte bune. Aveti de unde alege!!!

Produse apicole de calitate gasiti si la unele magazine Bio din tara care colaboreaza direct cu apicultorii.
Noi va recomadam magazinul CASA BIO, din Cluj www.casabio.ro Aici veti gasi peste 100 de produse apicole direct de la producatori, incepand de la miere pana la propolis, laptisor de matca, polen proaspat, dar veti putea beneficia si de sfaturile unui medic apifitoterapeut Ramona Vuza, din Cluj

Tot pe site-ul lor www.casabio.ro gasiti si o lista cu medici apifitoterapeuti din toata tara, si cu datele lor de contact.

Lista medicilor apifitoterapeuti din tara care va pot ajuta cu prescrierea unor tratamente naturiste adecvate, gasiti pe site-ul Societatii Romane de Apiterapie www.apiterapie.ro Aici veti putea verifica daca exista un astfel de medic la d-voastra in judet, sau care e cea mai apropiata localitate unde puteti gasi un astfel de medic.

Sfatul nostru: incercati si d-voastra acest tratament natural 100%. Sigur nu o sa va faca rau, dar este foarte posibil sa va faca MULT BINE!!!!

78 de comentarii:

  1. buna ziua.aceasta reteta se poate da unui copil de 3 ani jumatate cam micut si plapind pentru virsta lui?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca copilul nu sufera de nici o afectiune severa, sigur DA poate consuma acest cocktail. Noi va sfatuim sa faceti o cura de 1 luna de zile cu 3-5 lingurite pe zi din acest preparat, si sa repetati aceasta cura de 4 ori pe an, tocmai fiindca este vorba de un copil firav, care este in crestere si organismul are nevoie de vitamine, minerale si enzime.
    Polenul ii va asigura o sursa foarte buna de vitamine, usor asimilabile de catre organism, propolisul este antibacterian si ii va intari sistemul imunitar, iar mierea il va ajuta la reglarea digestiei.
    Eu nu recomand acest preparat a se consuma pe stomacul gol la copii si nici la persoanele cu aciditate gastrica. E mai bine sa se administreze dupa mancare, iar la copii este foarte bun amestecat in iaurt natural simplu, fiindca enzimele din iaurt va macera pelicula care inveleste granulele de polen, si pe care stomacul le descompune mai greu.
    Sper sa ne spuneti si noua cum se va simti copilul dupa prima luna de tratament, si mai ales, dupa ce-l repetati si a doua oara.
    Nici un tratament naturist nu va avea un efect imediat, ci pe termen lung.

    RăspundețiȘtergere
  3. va multumesc mult pentru raspunsul prompt.mai am o nelamurire polenul trebuie macinat(de ex. in risnita de cafea) sau poate fi dat sub forma de bobite si atunci dat neaparat in iaurt?

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua.daca sunt insarcinata in ultima luna pot lua acest tratament sau in perioada de alaptare,deoarece organismul meu a trecut prin mai multe modificari si ma simt slabita?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua,
    Singurul ingredient care poate influenta activitatea hormonala si care poate avea unele efecte de tulburare a functiilor ovariene este laptisorul de matca.
    Astfel , ca sa evitati posibilitatea unor dereglari, cel mai bine ar fi sa eliminati acest ingredient din reteta. Si restul ingredientelor sunt foarte valoroase din punct de vedere al aportului de vitamine, minerale si enzime, iar propolisul nu face decat sa va intareasca sistemul imunitar.
    Daca doriti un consult de speciatate noi va putem recomanda un medic apiterapeut care binenteles trebuie sa va consulte in persoana (nu prin intermediul internetului), tocmai pentru a vedea exact carui fapt se datoreaza aceasta slabiciune a d-voastra, si a va recomadna un tratament adecvat.
    Dozele de propolis, miere sau polen, pot fi diferite de la caz la caz in functie de afectiunile fiecarei persoane, si de cele mai multe ori aceste cocktailuri cu produse apicole trebuie insotite de tratamente naturiste adecvate pe baza de tincturi sau ceaiuri de plante, dupa recomandarea medicului specialist.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua,
    Am fost diagnosticata cu uter fibromatos. As vrea sa stiu daca acest tratament ma poate ajuta, ca sa evit operatia. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate, si d-voastra, si altii care sufera de diferite afectiuni trebuie obligatoriu sa consulte direct (nu doar prin mediul online) un medic cu competente in apiterapie sau apifitoterapie pentru ai recomanda un tratament adecvat bolii de care sufera.
    S-ar putea pentru anumite afectiuni doza de laptisor de matca sa fie mult prea mica (4gr la 1,5 kg de miere e foarte putin), sau sa fie necesar sa se mareasca doza de polen crud, sau de propolis.
    Ceea ce putem noi cu siguranta sa afirmam este ca aceasta retete nu are cum sa faca rau nimanui, din contra va imbunatatii cu siguranta starea generala a organismului, dar de aici pana la a vindeca complet o boala, sau a evita o operatie este o cale mult prea lunga. Garantii de 100% pentru efectul tratamentele naturiste nu o sa va dea nimeni niciodata, dar este demonstrat ca peste 60% din cei care le-au testat corect in urma unor prescriptii medicale au reusit sa treaca peste diferite diagnostice, exact asa cum d-na Tatoiu a reusit cu acest tratament sa schimbe diagnosticul initial de cancer la san.

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna dimineata,

    as dori o reteta cu propolis, laptisor de matca, polen si miere pentru imbunatatirea sistemului imunitar in prag de iarna pentru adulti cu tensiune arteriala mare si colesterol. As dori sa administrez aceasta reteta si baietilor mei de 4 si 6 ani tot pentru imbunatatirea sistemului imunitar. Va rog sa imi spuneti ce retete as putea folosi si ce doze ar trebui administrate. Va multumesc pentru timpul acordat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna ziua,
    Daca sunteti din Bucuresti, cel mai bine ar fi sa veniti in perioada 3-5 Sept. la Targul National al Mierii din curtea Instit. Apicol (zona Baneasa), unde veti gasi de cumparat atat reteta gata preparata recomandata de d-na Tatoiu, cat si ingredientele separate in cazul in care doriti sa o preparati chiar d-voastra. Si noi cei de la firma Apidava vom fi prezent acolo cu stand, si alaturi de noi vor fi cei de la Casa Bio Cluj si cei de Stupina Biris.
    Cu siguranta vom reusi sa va recomandam cea mai potrivita reteta atat pentru d-voastra, cat si pentru copii, consultandu-ne in mod direct cu d-voastra.
    Va asteptam cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua,

    Multumim pt informatia cu Targul de miere, nu stia, vom veni in weekend acolo. Unde se va gasi deja preparata reteta dnei Tatoiu, la standul dvs, Apidava sau unde anume? Cat va costa?Multumesc inca o data, A.Eliade

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua,

    Cine va comercializa reteta dnei Tatoiu la Targul de miere? si cat va costa?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. La standul Apidava veti gasi cu siguranta ingredientele pentru prepararea retetei: miere de salcam, polen, laptisor de matca si propolis.

    Mai mult de atat ne-am straduit mult sa-i aducem alaturi de noi si pe cei de la Casa Bio- CLuj care realizeaza retete pentru imunostimulare personalizate pentru fiecare persoana, la recomandarea medicului apiterapeut Ramona Vuza, si prin prisma experientelor avute cu pacientii lor de la Bucuresti.

    Binenteles ca vor fi multi apicultori care vor avea gata preparata, spre vanzare si reteta d-nei Tatoiu (nu stiu pretul), insa noi agreem retetele personalizate, in care pot sa difere foarte mult concentratiile de produse apicole, fata de reteta d-nei Tatoiu.

    Va asteptam la targ, si speram ca vremea sa tina cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua,
    Am si eu va rog o intrebare,reteta aceasta se poate lua si daca am avut cancer ovarian si m-am operat?Poate interactiona cu antibiotice,citostatice sau alte medicamente?Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna seara,am si eu o intrebare ,reteta doamnei Tatoiu este buna ptr oricine chiar daca nu are cancer?este buna ptr intarirea sistemului imunitar???

    RăspundețiȘtergere
  15. Nici unul din ingredientele retetei nu are contraindicatii pentru organism si nici reactii adverse cu vre-un medicament. E vorba de produse naturale, asa cum sunt fructele / legumele / laptele de vaca si multe altele provenite direct din agricultura.
    Organismul isi ia atat cat are nevoie, restul fiind eliminat.
    Ideal ar fi ca fiecare dintre noi sa luam reteta preventiv, tocmai ca sa intarim organismul sa reziste la toti factorii nocivi cu care vine in contact, incepand de la alimentatia neadecvata pana la stresul zilnic la care majoritatea dintre noi ne supunem.
    Deci, DA, reteta e ideala pentru intarirea sistemului imunitar, atat pentru persoanele sanatoase cat si cele aflate in convalescenta.

    RăspundețiȘtergere
  16. ma numesc mihaela si am o cardiopatie hipertrofica obstructiva .ati putea sa-mi spuneti daca pot lua acest tratament naturist pt aceasta boala sau daca aveti vreo reteta speciala pe baza de produse apicole .multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. Am o fetita de 6 ani, care in perioada rece este mereu racita si durere in gat, vreau sa ii administrez reteta doamnei Tatoiu, dar as vrea sa stiu cat sa ii dau, tot cate o lingurita de 3 ori pe zi, sau jumatate de lingurita ar fi suficient, Astept raspuns cu nerabdare pt ca vreu sa incep zilele astea si chiar nu stiu cat sa ii dau. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  18. La copii sub 11 ani este indicat doar 3 lingurite pe zi, fiindca ei mananca destul de multe dulciuri, dar pe de alta parte ard si multe calorii. Cura ar fi bine sa dureze minim 1-2 luni, dupa care se face o pauza de 1 luna si se poate relua.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu am pulbere de propolis, tinctura nu gasesc in tara unde locuies, cata plulbere sa pun in loc de 150g tinctura? va rog astept raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu gasesc tinctura de propolis in tara care stau, am cumparat pulbere de propolis, in cazul asta pun tot 150 grame? tinand cont ca ca este pulbere nu tinctura. Va multumresc din suflet pentru raspunsul referitor la fetita de 6 ani, nu ma ateptam la un raspuns asa repede.
    Multa sanatate va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu-i nici o problema ca ati gasit propolis pulbere, este foarte bun si acela, nu mai e nevoie sa faceti tinctura (ca stomacul si ficatul se vor bucura ca i-ati menajat de alcoolul de 90grade folosit la tinctura). Puteti face direct amestec de miere cu pulbere de propolis, amestecat foarte bine, este suficient 50gr, NU 150gr (150ml era la tinctura).
    Ideal este sa incercati sa eliminati de tot zaharul din alimentatie (nu doar pentru o perioada limitata, ci permanent), si sa-l inlocuiti cu miere, si in general hrana sa fie cat mai bogata in fructe si legume, eliminand pe cat posibil sucurile si dulciurile pline de ingrediente mai putin naturale.

    RăspundețiȘtergere
  22. buna ziua, daca am hepatita b sau c se paote folosi aceasta reteta?are cumva si reactii adverse pt aceste boli?

    RăspundețiȘtergere
  23. BUNA ZIUA,am hepatita B si urmez un tratament cu Zefix,mi-am preparat si aceasta reteta ,este vreo problema daca le iau in acelasi timp?
    Multumesc anticipat pt. raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua,
    Eu va recomand sa luati tratamentele pe rand, pentru ca altfel indiferent ca va veti simti bine sau mai putin bine, nu veti stii care e cauza: ce anume va face bine si ce nu dintre cele 2 tratamente.

    RăspundețiȘtergere
  25. buna ziua 22 octombrie 2010
    este posibil ca in urma tratamentului sa te ingrasi? Mentionez ca am varsta de 44 de ani. Se pot produce anumite dereglari hormonale. Eu sunt bine asa cum sunt si nu as vrea ca sa ma ingras.

    RăspundețiȘtergere
  26. Consumand aceasta reteta in cantitatea de 3 lingurite pe zi, nu va veti ingrasa, insa cu conditia sa nu mancati mai mult ca de obicei in aceasta perioada.
    Reteta in sine nu provoaca nici un fel de dereglari hormonale, dar este posibil sa creasca apetitul de mancare (ca si atunci cand luam vitamine), si deci trebuie sa fiti atenta la volumul de alimentatie, mai ales dupa ce ati urmat tratamentul, efectele lui fiind mai lente.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna seara va s ruga sa mi spuneti daca am hipertensiune arteriala ,in antecedente infarct de miocard , edem pulmonar acut , hepatitacr cu virus c am 65 de ani si destule khilograme daca iau reteta lui Monica Tatoiu am sansasa ma ingras_-

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna ziua! Matusa mea a fost diagnosticata cu cancer de endometru a inceput aceasta reteta si vrea sa stie cat timp trebuie sa o ia si cat timp sa faca pauza. Mai are putin si face o luna de cand o ia . Astept un raspuns cat de curand va rog .Multumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna ziua,
    Am raspuns deja mai sus ca reteta in sine nu ingrasa, pentru ca nu e vorba de ingrediente care sa ingrase, insa prin stimularea organismului este posibil sa va creasca pofta de mancare, tocmai prin faptul ca va simtiti mai bine, si de aceea persoanele predispuse la ingrasare, ar trebui sa fie atente la alimentatie, sa nu manance seara tarziu, sa incerce sa elimine painea si pastele fainoase, sa consume multe lichide - exclus sucurile din comert,si dulciurile - Deci, atentie la alimentatie!!! Mai bine fructe si legume ca tot e toamna si gasiti foarte multe.

    RăspundețiȘtergere
  30. Ati postat urmatoarele: laptisorul de matca "Se recomanda a fi folosit pentru uz intern, in amestec cu miere de 2%, pentru persoanele adulte, adica la 1kg miere sa se amestece 20gr laptisor de matca, si se va consuma din acel amestec 2-3 lingurite pe zi."
    In aceste conditii, cat de eficient este tratamentul Monicai Tatoiu in lupta impotriva cancerului?

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu stiu daca in aceeasi postare sau in cea despre Propolisul-cel mai puternic antibiotic natural, spuneam ca ingredietul activ principal din reteta d-nei Tatoiu este tinctura de propolis, si nu laptisorul de matca care este in cantitate foarte mica.
    Daca dorim sa facem un tratament cu efecte energizante (mai ales pentru persoanele obosite, stresate, care lucreaza foarte mult, si in general au o alimentatie mai putin sanatoasa) se recomanda amestecul de miere cu Laptisor de matca, iar in cazul acesta doza de laptisor de matca sa va mari.
    La fel, pentru cei care au diferite probleme hormonale specialistii in fito-apiterapie pot recomanda chiar si tratamente doar cu laptisor de matca in doze de pana la 1-2gr/ zi.
    Sper ca v-am raspuns la intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  32. Amestecul de miere 3 si propolis 1, se poate da pe toata perioada rece fara intrerupere? daca nu... la cat timp se face pauza? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  33. Depinde de cat luati pe zi.
    Normal e bine ca dupa 1 luna sa faceti pauza 2sapt, pentru ca e posibil ca organismul si-a luat aportul necesar.
    Insa daca e un organism slabit, predispus la viroze, sistem imunitar slab e bine sa faceti tratament 3 luni consecutiv cu 3-5 lingurite pe zi / adult, si doar 3 lingurite la copii (peste 1 an).

    RăspundețiȘtergere
  34. Buna ziua!

    Va rog sa imispuneti de ce la reteta dnei Tatoiu se fol.doar miere de salcam.Mierea poliflora nu e buna?

    Multumesc mult !

    Dana

    RăspundețiȘtergere
  35. M-am documentat si eu sa inteleg exact explicatia, pentru ca eram tentata sa cred ca motivul era ca celelalte sortimente de miere cristalizeaza....dar gandindu-ma mai mult, am gasit o alta explicatie: plauzibila dupa parerea mea.
    MIEREA DE SALCAM ESTE O MIERE MAI PUTIN ACIDA FATA DE POLIFLORA SAU TEI.
    Sunt nenumarate cercetari ce demonstreaza ca in mediul acid, cancerul se dezvolta mult mai repede si ca in mediu slab acid-alkalin (normal), aceasta boala nu rezista. Celulele canceroase transforma organismul intr-un mediu si mai acidic, datorita producerii acidului lactic. Deci: daca esti bolnav de cancer asta inseamna ca pH la nivel celular este prea scazut si organismul este astfel expus.

    Mierea de salcam este recomandata chiar si in tratamanetele pentru gastrita, iar extractul din flori de salcam este recunoscut ca are proprietati calmante, iar mierea are un continut

    RăspundețiȘtergere
  36. BUNA ZIUA VA ROG SA IMI SPUNETI DACA RETETA MONICAI TATOIU ESTE BUNA DACA AM TRIGLICERIDELE SI COLESTEROLUL MARIT MULTUMESC

    RăspundețiȘtergere
  37. buna ziua as vrea sa stiu daca de la laptisorul de matica se intareste sistemul imunitar si ce canditate ar trebui sa consum?

    RăspundețiȘtergere
  38. Laptisorul de matca este puternic regenerator circular. E suficient sa stim ca daca o albina traieste 45-50zile, o matca traieste pana la 5 ani, iar singura diferenta intre cele 2 este hrana lor, faptul ca Matca este hranita exclusiv pe parcursul vietii cu laptisor de matca, pe cand albina nu.
    Cu siguranta laptisorul de matca este un puternic intaritor la sistemului imunitar uman. Doza recomandata pentru adulti este de pana la 0,5-1 gr / zi, si se recomanda cure a cate 30-45 zile consecutive.

    RăspundețiȘtergere
  39. Legat de intrebarea cu trigliceridele si colesterolul marit, trebuie inteles ca produsele apicole sunt niste produse naturale, nu medicamente, si deci nu au efecte secundare adverse. Organismul isi ia aportul de vitamine, minerale, proteine de care are nevoie, surplusul fiind eliminat.
    Pentru a dovedi aceasta teorie ca produsele apicole nu influenteaza negativ in nici un fel organismul uman, un specialist in Apiterapie dl Antonio Couto, din Portugalia -prezent de curand in Romania la Congresul de Apiterapie si Nutritie, a prezentat dieta lui de 6 luni care a constant EXCLUSIV in produse apicole, elimanand timp de 6 luni orice fel de alta hrana.
    In acest sens a fost atent monitorizat cu analize periodice de catre o clinica, si s-a constatat ca desi nu s-a hranit cu nimic altceva nu i-a scazut deloc nivelul aportului de vitamine, minerale, glucide, lipide sin sange, si nici un alt parametru medical masurabil nu a iesit sub limite normale, ba chiar se pare ca colesterolul i-a scazut fata de inceputul acestei diete, si ca mai mult consumul de polen poate ajuta enorm in curele de slabire, oferind un aport de proteine=carnea fara a mai da voie sa se depuna grasime.

    RăspundețiȘtergere
  40. Tata are cancer pulmonar cu metastaze hepatice. II dau miere poliflora cu pastura, polen si propolis brut. E indicat sau nu? Unii imi zic ca ii hranesc celulele canceroase si ele se dezvolta cu aceasta compozitie?

    RăspundețiȘtergere
  41. Fiindca am fost prezenti la Congresul de Apiterapie si Nutritie care a avut loc la Cluj, si am urmarit cazurile prezentate acolo de bolnavi de cancer care urmau tratamente naturiste cu produse apicole si efectelor acestor tratamente prin analizele periodice realizate asupra tumorilor canceroase de catre medicii de specialitate, va putem spune in cunostiinta de cauza, ca temerea d-voastra nu este intemeiata.
    Astfel de tratamente cu produse naturale: miere, pastura, polen, laptisor de matca si propolis au exclusiv efecte pozitive, insa daca tratamentul este unul general (gen reteta Tatoiu), si nu unul personalizat pe stadiul de boala al pacientul, este posibil ca efectele pozitive sa fie nule sau nesemnificative, dar in nici un caz ele nu influenteaza pozitiv dezvoltarea cancerului, si FFF IMPORTANT: acest tip de tratament nu-l exclude pe cel cu citostatice, si nici nu interfereaza cu efectele lor.
    Va rugam, daca aveti posibilitatea, cautati la d-voastra in oras un medic cu specializare in Apiterapie si consultati-l pana nu e prea tarziu.
    Propolisul - fiindca ne-ati spus ca-i dati propolis brut - are elemente solubile doar in apa si elemente solubile doar in alcool, de aceea in mod normal trebuie administrat concomitent si tinctura de propolis si propolis brut.
    Pastura e ideala, si polen crud (nu cel uscat) au cele mai bune efecte in intarirea sistemului imunitar.

    RăspundețiȘtergere
  42. As vrea sa ne raspunda domnul Mates cum sta treaba cu mierea "naturala" de la Apidava.
    Tocmai ce am vazut la ProTV repotajul cu mierea naturala de salcam(printre care era si cea de la Apidava) si niciuna nu trecea de un procent de 20% miere, restul fiind glucoza, zahar invertit, amidon, etc, conform analizelor celor de la combinatul apicol Bucuresti.

    Apropo, la intrebarile celor de la ProTv domnul Mates dadea din colt in colt, ceva de genu, "Nu am mintit clientul 100%", asa este, doar in procent de 80%.

    Eu de loc sunt din Blaj si eram destul de mandru de firma asta care chipurile ar vinde miere pura din inima Transilvaniei. In septembrie 2009 din intamplare am intrat in curtea societatii din Tiur(Blaj) si vreau sa va spun ca era plin de butoaie cu miere din CHINA, dar nu ar fi asta problema daca totusi in borcane ar fi miere 100%.

    De aici incolo o sa spun oricarei persoane care ma intreaba de Apidava, ca nu este cazul sa cumpere de la ei, nici de la celelalte firme, decat de la apicultori de incredere, altfel mai bine nu mai mananci.

    RăspundețiȘtergere
  43. Buletinul de analiza al celor de la Protv, este postat deja pe site-ul www.despremiere.blogspot.com tocmai pentru a se vedea ca atunci cand cei de la Protv vorbeau despre mierea falsificata nu se refereau la firma Apidava, si doar ca era vorba de un procent de polen de salcam de doar 20% fata de min. 25% cat este prevazut pentru Mierea de Salcam de calitate superioara, insa aceasta datorita conditiilor climaterice nefavorabile din timpul culesului de la salcam din anul 2010, care speram sa nu se mai repete anul acesta.

    Cei de la Protv au trunchiat raspunsul dl Mates, precum si pe cel al celorlalti 2 intervievati:Apisalecom si Apicola Georgescu si nu au spus ca firmele care au iesit intradevar cu miere falsificata au refuzat sa faca orice fel de comentariu in legatura cu aceste analize, mai ales ca stirea spunea clar ca s-au analizat mostre de la 6 firme, insa doar 3 au fost intervievate....tocmai cei a caror miere nu era de fapt cu nici un fel de adaosuri.

    Curtea firmei Apidava este plina si acum de miere 100% naturala, insa butoaiele in care este stocata mierea, sunt butoaie pe care noi le primim retur cand facem export de miere vrac de la partenerii nostrii din Europa. Daca citeati eticheta de pe fiecare butoi, ati fi vazut un nume de apicultor, cu adresa si data receptiei.
    Din pacate mass-media a generalizat acea stire cu caracter negativ, fara a face distinctie intre mierea naturala si cea falsificata, si e normal ca acum oamenii sa aiba dubii, si sa caute raspunsuri.
    Noi va asiguram ca puteti fi in continuare mandru ca va trageti din Blaj, si ca la Blaj se face miere naturala 100%, si cu siguranta cei care au trecut prin Blaj stiu deja ca la noi usile sunt mereu deschise tocmai fiindca nu avem nimic de ascuns.

    RăspundețiȘtergere
  44. Buna ziua, eu am cumparat la inceput din piata de la Fam. Onaca Teodor iar acum am trecut la Apisalecom. Nu stiu ce sa mai zic de acesti producatori.am cumparat miere poliflora si am testat acasa ca bula de aer sub forma de para s-a ridicat foarte repede sus, insemnand ca contine multa apa.
    Eu doresc sa-mi fac tratamentul pt circulatie si carenta de calciu.
    Ati putea sa-mi recomandati un apicultor din Oradea, daca cunoasteti pe cineva?
    P.S. Pretul direct de la apicultor este acelasi cu pretul din comert?

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna,
    Pentru carente de Calciu, Magneziu, Fier este recomandata mierea de Mana de Padure, care este o miere mult mai bogata in minerale.

    Miere de Mana de Padure este recomandata in anemii, fiind o miere deosebita obtinuta de pe seva frunzelor copaciilor- in general in zona padurilor de foioase (albinele culeg o secretie datorata unor insecte-paduchi care ataca frunzele de foioase)

    RăspundețiȘtergere
  46. În timişoara găsesc apiteraput care sută în SM ?!

    RăspundețiȘtergere
  47. dumitrescu elena18 iunie 2012 la 05:26

    Buna ziua,
    Ma numesc Dumitrescu Elena , si m-ar interesa si pe mine o reteta pe baza de produse apicole pentru mama mea Mirea Alexandra in varsta de 70 ani.
    care a fost diagnosticata cu leucemie mieloida acuta, in urma unor investigatii la Spitalul Coltea
    -are îi scade hemoglobina f. mult (ajunge si la 6)


    adresa email dumitrescu_elena_1966@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  48. Sfatul nostru este sa mergeti la un medic apiterapeut pentru un consult.

    Gasiti pe site-ul www.apiterapie.ro, la Contacte Medici Apiterapeuti - Bucuresti, lista medicilor practicanti din Bucuresti:
    http://www.apiterapie.ro/index.php/ro/Adrese-utile/Bucuresti/Medici-Apiterapeuti-din-Bucuresti

    Ei va pot prescrie un tratament adecvat pe baza de produse apicole, in functie si de tratamentul medicamentos care il urmeaza mama d-voastra.

    RăspundețiȘtergere
  49. Cat timp se ia reteta si cat timp se face pauza

    RăspundețiȘtergere
  50. Daca luati zilnic 3-5 lingurite / zi, cred ca acest amestec de miere si ingrediente apicole va ajunge pentru aprox. 1 luna.
    Cred ca am mai scris acum ceva vreme ca ideal ar fi sa faceti minim 2- 3 saptamani pauza dupa acest tratament, pentru ca e posibil ca organismul si-a luat aportul necesar.

    RăspundețiȘtergere
  51. buna ziua,tinctura de propolis trebuie sa fie cea cu alcool sau propolisul glicolic?sau 50 grame propolis pulbere cum ati specificat mai sus unei persoane?sau reteta e mai buna cu tinctura,chiar daca e cu alcool?si de ce e mai bun polenul crud si de care trebuie poliflora sau alt fel?

    RăspundețiȘtergere
  52. Reteta pe care d-na Tatoiu a urmat-o si o recomanda este cea cu tinctura de propolis - in alcool (concentratie de 30%), insa unii specialisti in apiterapie recomanda consumarea propolisului si in stare bruta, deoarece nu toate componentele (rasinile continute) propolisului pot fi extrase in alcool.

    Polenul crud este mai bun decat cel uscat, fiindca nu-si pierde din valoarea enzimatica, insa este mai greu de pastrat.

    Mierea de salcam este preferata celorlalte sortimente din mai multe motive...faptul ca este o miere care nu cristalizeaza (si deci maceratul va ramane in stare lichida), mierea de salcam are un PH mai putin acid, si deci este mai usor suportabila pentru cei cu probleme de stomac, si nu in ultimul rand datorita raportului de fructoza/ glucoza din mierea de salcam - care o face sa fie o mierea recomandata si bolnavilor de diabet.

    Asta nu inseamna ca mierea de tei sau poliflora este mai putin buna....eu cunosc medici care recomanda toate retetele apiterapeutice doar in amestec cu miere de mana de padure - datorita continutului crescut in saruri minerale care se regaesc doar in acest sortiment.

    Deci, ramane la atitudinea fiecaruia sa-si personalizeze reteta dupa afectiunile pe care doreste sa le trateze.

    RăspundețiȘtergere

  53. buna ziua,spunetimi si mie care este mierea curata ,cea care se zahareste sau cea care ramane lichida.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  54. Procesul de cristalizare (zaharisire) al mierii este un proces natural al anumitor sortimente de miere, si nu orice miere cristalizeaza.
    Mierea de SALCAM (cu un procent de peste 25% polen de salcam) ramane in stare lichida ani de zile, fara a cristaliza deloc....ast nu inseamna ca nu este o miere naturala.
    Sunt sortimente care cristalizeaza la scurt timp dupa ce mierea este extrasa cum ar fi: mierea de rapita, floarea-soarelui, mierea de coriandru.
    Mierea de tei si mierea poliflora de fanat sunt sortimente care cristalizeaza - dupa o perioada mai indelungata 6-12 luni.

    CRISTALIZAREA mierii poate sa ne ateste ca e vorba de o miere naturala, doar atunci cand vorbim de un sortiment care este normal sa cristalizeze.
    NU putem vorbi de o miere de salcam cristalizata, si nici mierea de mana de padure nu cristalizeaza decat dupa foarte mult timp.

    Deci, atunci cand cumparam o miere de rapita, floarea-soarelui, coriandru, menta, chiar si o poliflora din zonele de sud ale tarii e normal sa cristalizeze in foarte scurt timp.

    RăspundețiȘtergere
  55. va rog sa-mi spuneti cat timp se ia reteta doamnei Tatoiu

    RăspundețiȘtergere
  56. Ideal ar fi sa consumati reteta pana la epuizare, dupa care sa faceti o pauza de minim 2 luni, si apoi puteti repeta (daca considerati ca e necesar). Sunt persoane care folosesc reteta doar preventiv: 1 data / an.

    RăspundețiȘtergere
  57. buna , as vrea sa stiu si eu daca acest tratament este bun si inpotriva hemoroizilor interni si a fisurilor anale , multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  58. Reteta d-nei Tatoiu nu are ca efect principal tratarea hemoroizilor, dar poate fi consumata ca intaritor al sistemului imunitar, si pentru faptul ca propolisul are actiune anti-microbiana puternica, insa am cautat pe site-ul d-nei Tataiu la retete traditionale ce recomandari sunt la Hemoroizi:

    Tratament Hemoroizi; 1 litru de apă clocotită cu o mână de fructe de afin se fierbe până scade la jumătate, se pune comprese.

    Fistulặ analặ; 100 g, flori de sunặtoare se pun în 250 ml. alcool 90, se macereazặ 24 ore, se amestecặ cu 500 ml. ulei de floarea soarelui şi se pun în baie de abur 3 ore, se strecoarặ, se pun în sticulţe închise şi se pặstreazặ la frigider, se aplicặ un tampon îmbibat în soluţie, de mai multe ori/zi. Se poate pune şi noaptea.
    Mibazon produs la Iaşi, echivalentul celui strặin Mastilone, se gặseşte numai la farmacie veterinarặ, conţine 3 antibiotice în concentraţii ridicate – tetraciclinặ, neomicinặ şi eritromicinặ

    Ceea cea stiu ca se recomanda impotriva viermilor intestinali este amestecul de seminte crude de dovleac cu miere, semintele de dovleac avand si rol antiinflamator si diuretic.

    RăspundețiȘtergere
  59. buna ziua , vreau sa va anunt ca cei ce care fac citostatice nu este indicat laptisoru de matca in reteta d-nei Tatoiu si nici alcoolu ce il contine tinctura de propolis,informatia vine de la mai multi doctori oncologi , subliniez ,,lăptişor de matcă poate preveni formarea tumorilor canceroase;dar nu il si vindeca'.

    RăspundețiȘtergere
  60. Ceea ce spuneti d-voastra, Nu inseamna ca este contraindicat Laptisorul de Matca, ci doar ca exista dovezi ca Laptisorul de matca este eficient in preventia cancerului, nu si in tratamentul lui....si asta, doar pentru ca nu sunt cercetari stiintifice care sa dovedeasca eficienta lui....si nici nu o sa fie vreodata....fiindca vorbim de un produs natural (o resursa limitata, ce nu poate fi produsa sintetic...deci, nu este interesant pentru industria farmaceutica)

    RăspundețiȘtergere
  61. daca am fost operat de cancer la san si urmez cu un tratament de 50 picaturi de propolis de 5 ori pe zi si la una din cele 50 picaturi de propolis iau si o vitamina c si o vitamina e este corect si cat sa dureze tratamentul???

    RăspundețiȘtergere
  62. Probabil picaturile de propolis v-au fost prescrise in functie de kg d-voastra?? (e vorba de tinctura de propolis in alcool?). Nu e nici o problema ca luati odata cu ele VITAMINA C si E.
    Nu stiu daca urmati si alte tratamente medicamentoase ?!
    Daca tratamentul nu v-a fost prescris, ci urmati o "reteta" traditionala, atunci ca sfatul nostru este sa incepeti tratamentul cu mai putine picaturi (ca "ce-i prea mult...strica"), si mai bine cresteti doza pe masura ce se obisnuieste organismul cu acest ingredient nou.
    Cel mai bine ar fi sa comunicati tratamentul acesta si medicului care va urmareste (sau cel putin celui de familie), si eventual dupa o luna de zile sa va refaceti analizele.

    RăspundețiȘtergere
  63. Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca exista informatii privind producerea de dereglari hormonale la fetite, prin administrarea de propolis. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  64. Probabil ati vrut sa ne intrebati de efectele Laptisorului de Matca, fiindca propolisul nu are nimic de-a face cu partea hormonala. Propolisul este un antibiotic natural recunoscut, folosit cu eficienta in tratarea racelilor dar si altor infectii din organism.
    Laptisorul de matca este cel care stimuleaza activitatea hormonala, si este recomandat a fi administrat in cantitati mici, de genul 4gr laptisor matca la 1kg miere.
    Nu stiu daca ne intrebati de posibile efecte adverse, sau vb de un caz concret? Daca da, va rog mult sa nu ezitati sa discutati cu un medic apiterapeut, vezi lista medicilor pe www.apiterapie.ro

    RăspundețiȘtergere
  65. reteta d-nei Tatoiu poate fi luata si in perioada cand se fac citostatice ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din punct de vedere medical, trebuie intrebat dr oncolog care trateaza acel pacient.
      Din punct de vedere nutritional, este oportuna continuarea administrarii acestei retete si pe perioada citostaticelor, fiind organismul e foarte slabit, si sistemul imunitar nu are nici o alta sursa de vitamine, enzime si minerale.

      Ștergere
  66. Sunt vegetariana pura, pot consuma polen 3 lg/zi in fiecare zi/luna/an adica non-stop, tot anul sau trebuie sa fac si ceva ntreruperi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Polenul nu are nici un fel de contraindicatii, deci poate fi consumat moderat in alimentatia zilnica.

      Ștergere
  67. Doresc ca experienta mea in terapiile alternative sa constituie un mic ajutor pentru cei care au nevoie http://jurnaldecobai.blogspot.ro/2015/01/introducere.html Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  68. BUNA SEARA AM O INTREBARE LA D-VOASTRA ,, SE POATE LUA PENTRU ORCE BOALA ACEASTA RETETA ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tinand cont ca acesta reteta este in primul rand un supliment nutritiv, el poate fi consumat fara restrictii - mai putin pentru pacientii care au diabet. Insa aceasta reteta nu poate fi abordata ca "medicament universal", dar poate fi consumata ca si supliment nutritiv.

      Ștergere
  69. Mama suferă de cancer la colon . A fost operata, iar dupa un timp a făcut metastaze la ficat , plămâni si abdomen . Menționez ca a făcut 5 ani de citostatice fara nici un rezultat. Medicii oncologi au spus ca nu mai au ce tratament sa ii mai facă. Poate lua tratamentul Monicăi Tatoiu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta i-ar face bine un astfel de tratament, dar nu exista nici o garantie ca o va ajuta la vindecare, ci mai degraba o ameliorare a starii generale a sistemului imunitar, care cu siguranta este slabit dupa tratamentele cu citostatice.

      Ștergere
  70. Buna ziua
    Am inceput si eu sa iau acest tratament , cate o lingura de 3 ori /zi.Am anemie si ceva probleme ginecologice, iar de acum 2 ani ma lupt si cu atacuri de panica pt care mai iau Emocalm si Aspacardin.
    Imi puteti spune daca pot continua sa iau Emocalm si Aspacardin pe durata tratamentului?
    Va multumesc frumos pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  71. Ne aflam in strainatate ( Suedia) si sotul meu a fost diagnosticat cu melanom malign . Inca nu s-au inceput investigatiile amanuntite, insa el ia tratament si pentru inima( 3 bypass-uri) si inceput de diabet. As dori sa ma sfatuiti cum sa procedez .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze, intrebarea d-voastra este strict medicala si nu va pot ajuta. Va recomand pe langa consultul de specialitate, sa mergeti si la un medic homeopat, dar nu inainte de a avea la indemana toate investigatiile de specialitate.

      Ștergere
  72. buna ziua, in caz de ciroza hepatica decompensata se poate consuma acest produs?

    RăspundețiȘtergere